Kék hírek Térség

Kezdődik? 19 határsértőt fogtak Nagylaknál

Tizenkilenc határsértőt fogtak el tegnap a magyar rendőrök a román társszervektől kapott információk alapján Nagylak közelében. A csoport tagjai magukat szírnek vallották. A magyarok visszaadták őket a románoknak. Képünk illusztráció.
MH-CSMRFK

A migránsokat tegnap 8 órakor fogták el a magyar rendőrök a Csanádpalota-Nagylak összekötő főút mellett. A román féltől kapott információk alapján, egy járőr figyelt fel az út melletti kukoricásban egy ismeretlen férfira, majd a helyszín ellenőrzése során a rendőrök további 18 embert találtak. A csoportban 11 férfi, 5 gyermek és 3 nő volt, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Mivel magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre. Meghallgatásukon elmondták, Szíriából Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül, embercsempészek segítségével jutottak el Magyarországra. Az úti cél Nyugat-Európa volt.

A Magyarország és Románia közt hatályban levő visszafogadási egyezmény alapján augusztus 25-én 8 órakor a 19 embert a román határőrizeti szervek átvették.