Galéria Makó Színes Térség

Makóra kirándultak a magyarcsanádi gyerekek

A magyarcsanádi önkormányzat támogatásával, a Magyarcsanádi Gyermekjóléti Szolgálattal ismerhették meg Makót a gyerekek. Ma délelőtt moziban jártak, majd a Petőfi parki játszótéren játszottak. Zárásként KRESZ-tesztet töltöttek ki a kicsik és nagyok.

Gajáta Fanni – Makó

Egész nyarat átölelő programot szervezett a Magyarcsanádi Gyermekjóléti Szolgálat: a kirándulások során Makó nevezetességeit keresték fel az óvodás- és iskoláskorú gyermekekkel. Sepsik Andrásné elmondta, első utazásuk során a makói múzeumot és tűzoltóságot tekintették meg, második alkalommal a Kalandpartot fedezték fel a gyerekek. Szerdán már harmadjára szerveztek utat Makóra. Az utazások mellett délutánonként is sokan ellátogatnak a szolgálathoz is.

DSC_9634

– Most moziba jöttünk, ahol egy 3D-s rajzfilmet néztünk meg és nagy élmény volt mindenkinek. Ebédeltünk, majd zárásként a makói rendőrség kollégái segítségével egy tesztet tölthetnek ki gyerekek – foglalta össze magyarcsanádi családsegítő munkatárs. A csellengés megelőzése érdekében minél több gyerkőcöt próbáltak bevonni a programokba, akik nagy örömmel vesznek részt egy-egy utazáson.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Visszatérő kicsik vannak, az egyikük Bárdos Bianka, aki délutánként is megjelenik egy-egy foglalkozáson. A 10 éves kislány az előző kirándulásokon is részt vett, és mint elmondta, szeret elutazni Magyarcsanádról.

– Ma moziba voltunk, ebédeltünk és fagyiztunk is – mesélte a kislány. – Még nyáron nem voltunk nyaralni, de az iskolával Fonyódligetre utazunk, az Erzsébet-tábor keretén belül. Az iskolát is várom már – tette hozzá Bianka.

DSC_9628

A Magyarcsanádi Gyermekjóléti Szolgálat záró programja helyben lesz, és kézműves foglalkozásokat próbálhatnak ki a gyerekek. Az őszi szünetre is gondoltak a családsegítők: a szünetidőre is készülnek érdekes programokkal, foglalkozásokkal.