Galéria Hírek Színes Térség

Seprűt árulnak, hogy nyaralni mehessenek a gyerekek

A közmunkaprogramban résztvevők által készített seprűket árulják Magyarcsanádon, hogy az iskolásoknak nyaralásra gyűjtsenek pénzt. A falubeliek viszik, mint a cukrot. Van, aki ötöt is vett egyszerre kedden. 

Major Zsuzsanna- Magyarcsanád

– Négy lányom van, ebből három jár a magyarcsanádi iskolába. Berta Vanessza középiskolás,  Diána hetedikes, Amanda és Vivien ötödikbe megy. Nagyon jó érzés, hogy elmehetnek nyaralni ezzel a segítséggel. Egyébként nagy terhet jelentett volna- mesélte egy saját maga által készített seprűvel a kezében kedden délelőtt a helyi iskola előtt Raffael Hajnalka.

DSC_0733

Hajnalka férje, Berta Sebő a közmunkaprogramban a seprűkészítők csoportvezetője. Elmondta, hogy egy ötfős brigáddal dolgoznak, a folyamat elejétől a végéig összerakják a seprűt. A cirok önkormányzati földön terem, vágják, feldolgozzák és összeállítják. Minden része helyi,  egyedül a nyelet rendelik hozzá. Az a seprű, amit most árulnak a tavalyi termés. Az idei  kevesebb lesz, de sokkal erősebb szárú. Éppen most szedik a napokban.

DSC_0730

A település polgármestere Farkas János azt mondta, összesen 120 közfoglalkoztatott dolgozik az önkormányzatnál.  Ebből egy ötfős csapat készíti a seprűket. A többiek az intézményeknél vannak, vagy  a közterek tisztaságát felügyelik. Mindenkinek megvan a helye és a dolga. A seprűk egy részét most az iskola alapítványának adták, hogy az eladásukból befolyt pénzből elmehessenek nyaralni a gyerekek.

 

A seprűket Ficsor János,  a polgármesteri hivatal programszervezője segített árulni kedden és szerdán délelőtt – Próbáljuk csalogatni az embereket, hogy vegyenek ebből a jó minőségű seprűből, amit jócskán áron alul adunk – mutatta az árut.

DSC_0718

Lánczné Miklós Katalin azonnal ötöt vett – Mivel tudom, hogy milyen célra jut a pénz, nem volt kérdés, hogy támogatom. E nélkül a gyerekek nem tudnának elmenni nyaralni. Több dolgot is támogatok a vásárlással: elismerem a közmunkások munkáját és persze a kirándulás támogatását. Elmondta, hogy kettőt otthonra vesz az ötből, hármat pedig elajándékoz a családban és a szomszédba is ad egyet. Kedden délelőtt a kihozott 70 seprű fele már elkelt. Legalább 100-at terveznek eladni a két napban. A kirándulás szeptember második hetében lesz.

Galéria:

navigate_before
navigate_next