Makó Sport

Országos főtáblára jutott a Makó FC

A Makó FC 3-1-es győzelmet aratott az Ásotthalmi TE ellen hazai közönség előtt a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A csapat végig harcolt és megérdemelten jutott az országos főtáblára.

Albert Barbara – Makó                                                       

A makói focisták a hétvégi bajnoki vereség után bizonyítani akartak a kupában. Nagyon motiváltan kezdték a mérkőzést és már a 4. percben megszerezték a vezetést Sirokmán Zoltán révén. A hazaiak tovább támadták az ellenfél kapuját gyors labdajátékkal és a 20. percben Vajna Martin János egy újabb gólt rúgott. A helyiek kihasználták, hogy az ásotthalmiak összeomlottak a második bekapott találat után és egy gyors akciót követően a 22. percben Szil Zsolt a hálóba lőtte a labdát. A vendégeknek az első félidőben nem nagyon adódott lehetőségük két nagy helyzetükön kívül, melyeket a makóiak kapusa bravúrosan hárított.

DSC01413

A második játékrész elején a hazaiak ugyanolyan szellemben folytatták a labdarúgást, mint az első félidőben. Az 52. percben egy jobb oldali támadás során a vendégcsapat játékosai többször szabálytalankodtak Bánóczki Dániellel, de a bíró nem sípolt. Ezt követően az 53. percben a középpályás nem megfelelő hangnemben vonta kérdőre a játékvezető döntéseit, ezért kiállította piros lappal.

DSC01440

Emberhátrányban a makóiak igyekeztek megtartani a labdát és kivédekezni a maradék időt, ami sikerült a 82. percig, amikor a vendégek szépítettek Baji Renátó góljával. A helyieknek is adódtak helyzetek, főleg kontratámadásokból, de nem szereztek több találatot. Az egyik ellentámadás közben Vajna Martin János megsérült, így a hazaiak kilenc focistával fejezték be a mérkőzést.

A Makó FC végig harcolt és megérdemelten jutott a Magyar Kupa országos főtáblájára.

DSC01439

– Sokkal simábban nyerhettünk volna, de sajnos a kiállítás rányomta a bélyegét a csapatra. Nem mondom, hogy nehéz volt a vége, de izgalmasabb a számítottnál. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset. A második játékrészben is voltak helyzeteink, a nagyobb arányú győzelemtől sem álltunk messze. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, és azt igyekszünk megnyerni. A kupában már bármi lehet, akár egy NBI-, NBII-es csapattal is összecsaphatunk. Sajnálom a Csongrád elleni mérkőzést, úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, mert kétszer vezettünk. Jó, hogy fiatal a keretünk, viszont előnyök és hátrányok egyaránt származnak belőle például: kicsit kapkodnak, rutintalanok, de remélhetőleg sok munkával ez kiküszöbölhető. A játékvezetőkkel nem akarok foglalkozni, nem az én feladatom, hogy kommentáljam a döntéseiket – mondta Méhes Tibor, a makóiak vezetőedzője.