Hírek Makó

Nagy ütemben költözik a könyvtár

Megkezdődött a dobozolás a József Attila Városi Könyvtárban. A több polcnyi könyveket átszállítják az egykori Galamb-kollégiumba, ahol szinte két egész emeletet meg fog tölteni az ideiglenes bibliotéka.

Gajáta Fanni – Makó

Több mint 80 ezer könyv költözését kezdték meg a héten a József Attila Városi Könyvtár munkatársai. Mint ahogy már írtuk, a városi bibliotéka a felújítás idejére az egykori Galamb-kollégiumba költözik a Szent János tér 19. szám alá. Szikszai Zsuzsanna, az intézmény igazgatója elmondta, öröm és gond egyszerre ez költözés.

DSC_9606

– Öröm, ugyanis két év múlva egy csodaszép épületet fogunk kapni, ezért ez nagyon motivál minket. Azonban gond is, ugyanis 80-90 ezer kötetet nem egyszerű feladat átköltöztetni, fizikailag és szervezésileg sem – fogalmazott az igazgató.

DSC_9623

Az ideiglenes hely kialakításában sokat segített az önkormányzat és a városgazdálkodási kht.: a helyiségeket és az ablakok, ajtók kereteit újrafestették és a szállításban is segítkeznek. Az egykori kollégiumban is ugyanazokat a szolgáltatásokkal várják az olvasókat és a betérőket is, mint a Deák Ferenc utcában. Azonban ehhez idő kell, hogy felálljon a megszokott rend.

DSC_9621

Szikszai Zsuzsanna minden olvasótól türelmet kér. Hozzátette, vannak olyan személyek, akik nap, mint nap ellátogattak a könyvtárba, ahol olvasni vagy éppen internetezni tudott. Igyekeznek a munkával, ugyanis szeptember közepén már szeretnének nyitni.