Kék hírek Térség

Kiszombor: minden okmánya hamisított volt

Hamis személyi igazolvánnyal és jogsival okmányokkal akarta elhagyni az országot Kiszombornál egy körözött péceli férfi. A kocsija papírjai sem voltak valódiak, ráadásul az alvázszámát is átütötték. A határrendészek előállították, a makói nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.
MH-CSMRFK

A 42 éves férfi egy Ford Focus vezetőjeként vasárnap este háromnegyed 9-kor jelentkezett kilépésre a Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen. Az igazoltatáskor egy szlovák személy nevére kiállított vezetői engedélyt és személyi igazolványt adott át. Az ellenőrzés megállapította, hogy az okmányok hamisak, továbbá azt is, hogy a magyar állampolgárt a Fővárosi Törvényszék körözi.

20162408092102

Később kiderült, hogy a férfi által vezetett, szlovák papírokkal rendelkező autó alvázszámát átütötték, okmányai hamisak. A gépjárművet eredetileg Magyarországon helyezték forgalomba, annak lefoglalását a Schengeni Információs Rendszerben a magyar hatóságok kérték. A rendőrök a Fordot lefoglalták.

S. Csabát a makói nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene közokirat-hamisítás és egyedi azonsító jellel visszaélés miatt indult eljárás.