Makó Sport

Nagy lehetőség előtt a makói focisták

A Makó FC szerdán az Ásotthalmi TE ellen játszik hazai pályán a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A meccs tétje nagy, hiszen a csapat az országos főtáblára juthat.

Albert Barbara – Makó

Az Ásotthalom a 2015/2016-os idényben a hatodik helyen végzett a bajnokságban, csak öt ponttal előzték meg a tabellán a nyolcadik Makó FC-t. A két csapat legutóbbi mérkőzése 2-1-re végződött, az ellenfél javára.

DSC01187

Tavaly a makóiak szoros találkozón tizenegyesekkel kaptak ki az Algyő SK pályáján a kupa harmadik fordulójában. A rivális az elődöntőig menetelt, ahol a Kiskundorozsmai ESK-tól szenvedett vereséget.

Az ásotthalmiak idén az első fordulóban büntetőkkel vívták ki a továbbjutást a Csongrád TSE otthonában, ezután pedig a Szegedi VSE-t a 92. percben lőtt góllal búcsúztatták. A makóiak ennél sokkal magabiztosabban vették az akadályokat, hiszen a Foliaplast-Bordány SK és az UTC 1913 Labdarúgó Kft. ellen is 2-0-ás győzelmet arattak.

DSC00821

Egy újabb játékos Varga Richárd csatlakozott a kerethez, aki majd a középpályát erősítheti, így már 22 focista áll az edző rendelkezésére.

Nehéz előre jósolni az eredményt illetően, ami biztos, hogy két jó csapat csap össze.

DSC01175

– Zsúfolt a heti programunk, de elég bő a keretünk, több helyen is tudok változtatni. Remélem, akik megkapják a lehetőséget majd meghálálják a bizalmat. A szerdai kupameccsen szerintem esélyesek vagyunk – mondta Méhes Tibor, a Makó FC vezetőedzője.