Galéria Hírek Térség Videó

10 éve sír a felgyújtott Pénzes Heni nagymamája-VIDEÓ

Nem lehet, hogy az unokája gyilkosa egyedül követte el a tettét – állítja tíz évvel a szörnyű tragédia után Pénzes Heni nagymamája. Minden nap kijár a kislány sírjához. 

Major Zsuzsanna – Magyarcsanád

– Negyven kilósan úgyse bírt volna el a  lánnyal, vagy megitatták valamivel, vagy nem tudom, de hogy nem egyedül volt az biztos – állítja a mai napig a tíz éve, szörnyű kegyetlenséggel meggyilkolt magyarcsanádi lány, Pénzes Henrietta nagymamája, Pénzes Ferencné. Ő még most is Magyarcsanádon él, bár már egyedül, néhány hónapja meghalt a férje. Heni sírja közelébe temették.

DSC_0758

A nagymama tíz éve minden nap kijár a temetőbe. Azt mondta, nem telt el nap azóta, hogy ne gondolt volna rá. Nagyon hiányzik neki. Videós interjúnkban elmondta, mit gondol a gyilkosról:

httpss://www.youtube.com/watch?v=E9cN0RnGnrQ

Heni szüleivel, nővérével és öccsével élt Ady Endre utcai házukban. A szomszéd házban a nagyszülők. Heniék otthonában már csak öccse lakik. Édesanyja – a nagymama elmondása alapján – elhagyta a családot és elköltözött. Édesapja és nővére külföldön dolgozik. Így maradtak egymásnak ketten: Pénzes Arnold és a mama. Arnold szerint mindenki tudja, hogy nem Muki volt a tettes, vagy ha igen, nem egyedül követte el a gyilkosságot. – Mindenki tudja ki volt, csak nem mernek beszélni. Nem hiszek az igazságszolgáltatásban. Ez Magyarország. Pár év, és lehet szabadul a húgom gyilkosa – mondta.

DSC_0752

Most, Heni halálának évfordulóján keretes gyászhirdetést adtak fel a lány emlékére a térségi hirdetőújságban.

FullSizeRender (3)

Henit különös kegyetlenséggel ölték meg tíz éve.

Lássuk a tényeket:

  • 2006. július 19-én a 18 éves Heni és barátnője az esti busszal Makóra indultak, ám haza csak a barátnő ért.
  • Heni 18 éves volt, Kurai András, becenevén MUKI 15.
  •  A vádirat szerint Muki és a lány a Makó melletti dűlőútra sétált, ahol a fiú megerőszakolta, majd egy fához kötözte. Muki később visszament Makóra, ahonnan  robogóval és benzinnel együtt érkezett vissza Henihez, lelocsolta benzinnel és meggyújtotta.
  •  Heni kezén és lábán a madzagok  beleégtek a bőrébe, kiszabadult és több száz méteren át vonszolta magát, amíg a földeken dolgozók meg nem találták.
  • Heni testének 60%-a megégett. Kómában tartották, és bíztak a felépülésben, de augusztus 10-én meghalt.
  • Muki mindvégig azt mondta, nem ő ölte meg a lányt. Arról azonban, hogy akkor ki, sosem beszélt.

Kurai Andrást  15 évre elítélték, mert tettének elkövetésekor még fiatalkorú volt. Úgy tudjuk, hogy jó magaviselettel hamarabb is kiengedhetik, akár néhány éven belül.

navigate_before
navigate_next