Makó Sport

A válogatottal is találkoztak a makói kézilabdások

A Makói KC női kézilabda csapata a Keszthelyi-hegységben vett részt edzőtáborban. A lányok a tréningek s mérkőzések mellett a magyar válogatottal is találkozhattak.

Albert Barbara – Makó

A makói csapat felkészülésének második hétvégéjét a Balaton-felvidéken töltötte. A kézilabdások péntek reggel úszófelméréseket végeztek majd ezután elindultak a Dunántúlra.

Kázi-Dunántúl2

– A lányok háromszor 20 perces harmadokat játszottak a Hévíz ellen Keszthelyen. Mindenki pályára lépett és az utazás ellenére is nagy kedvvel, ötletesen játszottak. Szombat reggel hegyi terepen futóedzést, délben összetett labdás technikai tréninget tartottam, délután megnéztük közösen a magyar női válogatott mérkőzését Hévízen. Este egy meghívásnak tettünk eleget Zalaszentgróton, ahol a kézilabda klub elnöke fogadott bennünket – mesélte Nagy János Miklós, a makói csapat vezetőedzője.

Az utolsó napon tájékozódási futóverseny szerepelt a programban és egy Nemesvámos elleni találkozó, melyet egy góllal megnyert a Makói KC.

Kézi-Dunántúl3

– Három nap alatt hét edzésen vettek részt a lányok. Sikeresnek mondhatjuk a felkészülést, hiszen a hosszú hétvége jól szolgálta a csapatösszetartást és az alapozás célkitűzéseit. Sportbaráti kapcsolatokra is szert tettünk. Több csapat jelezte, hogy szívesen eljön Makóra játszani vagy az általuk rendezett tornákon látna vendégül bennünket. A Dunántúl a női kézilabda fellegvára, kicsit más a stílus, dinamika, tehát kölcsönösen tanulhattunk egymástól – mondta a tréner.