Kék hírek

Kábítószerrel kereskedtek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság két személlyel szemben kábítószer-kereskedelem, további három gyanúsítottal szemben kábítószer birtoklása miatt javasol vádemelést az illetékes ügyészségnek.
MH-CSMRFK

A rendőrség gyanúja szerint 2014. november 5-én nem sokkal 20 óra előtt a rendőrök közúti ellenőrzés során vizsgálták át a 31 éves Cs. Gábor által vezetett személyautót. Az egyenruhások az intézkedés során a járműben 4 műanyag tasakot találtak, amelyekben csaknem bruttó 110 gramm fehér por volt. A rendőrök a kábítószergyanús anyagot lefoglalták.

A gépkocsi sofőrjét és két utasát a járőrök előállították. A nyomozók a járműben tartózkodó B. Zsuzsannát és B. Edinát kábítószer birtoklása, Cs. Gábort járművezetés bódult állapotban, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Csongrád megyei rendőrök utóbbi terheltet őrizetbe vették, majd a nyomozási bíró elrendelte házi őrizetét.

A nyomozás megállapította, hogy a személyautó vezetője az igazoltatás napján Győrben mintegy 80 gramm kokaint vásárolt egy helybéli férfitól. A gyanú szerint az azt megelőző másfél évben további 5 átadás történt kettejük között. A győri Sz. Istvánt a rendőrök jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őt a Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

Egy ötödik személlyel szemben európai elfogatóparancs volt érvényben. A 31 éves győri férfit Szlovákiában fogták el, kiadatását követően a rendőrök kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás befejezését követően a terheltekkel szemben vádemelést javasol az illetékes ügyészségnek.