Makó Sport Színes

Kicselezték a makói alpolgármestert

Sportrendezvényekkel indult a délelőtt a Szent István téri napon. A bemutatók mellett közös testmozgásra is invitálták az érdeklődőket. A kapura rúgásnál az alpolgármestert kellett kicselezni.

Gajáta Fanni – Makó

Egészségügyi szűréseken és bemutatókat tekinthettek meg azok az érdeklődők, akik ellátogattak a Szent István téri sportpályához vasárnap délelőtt. A színpad szinte alig volt üres, hiszen a helyi fitneszoktatók, aerobikedzők mutattak ízelítőt az óráikból. A sportpályán crossfitt bemutatót tekinthettek meg a kilátogatók, illetve különböző megmérettetésen vehettek részt.

DSC_9464

– Én a hetes rúgó verseny kapusa leszek, így én fogom kivédeni a kapura rúgásokat – mondta Czirbus Gábor alpolgármester, aki egykor a Makó FC kapusa volt. Már a tavalyi rendezvényen is ő védett, így idén sem volt kérdés, hogy ki lesz a hálóőr. – A Szent István tér az elmúlt esztendőben a fejlesztéseknek köszönthetően nagyon megújult. Ahogy nap, mint nap erre járok, látom, hogy egyre többen szeretnének mozogni és van igény az ilyenfajta hasznos idő eltöltésére – fogalmazott az alpolgármester.

Az egy évvel ezelőtti sportnapon is ifjabb Kréz Tiborral lehetett kosárlabdázni és palánkra dobni. A makói Almási iskola tanítójaként fontosnak tartja a sportot, azonban úgy véli, nehezen lehet rávenni a gyereket a mozgásra.

DSC_9450

– Borzasztó nehéz helyzetben vagyunk, ugyanis a kosárlabda csapatunkba nem találunk utánpótlást. Már a középiskolában sem menő a testmozgás. Az általános iskolásokat még talán rá lehet venni a sportolásra – mondta a pedagógus. – Ha szétnézünk Makón, akkor látjuk, hogy a foci igen népszerű a fiúk körében. A lányoknál az aerobik és a táncos sportok az igazán menők. De nehéz választani.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A sport mellett az egészségünk állapota is fontos, ezért a Makói Kistérségi Egészségfejlesztő Iroda munkatársai készségesen mértek vérnyomást, vércukor szintet és testtömeg indexet is. Akik részt vettek bármilyen foglalkozáson, azok nagy eséllyel indulhattak egy új bicikliért – a résztvevők között ezt a fődíjat sorsolják ki.