Makó Sport

Pontokat vesztett a Makó FC

A Makó FC 3-2-es vereséget szenvedett a Csongrád TSE otthonában a bajnokság első fordulójában.

Albert Barbara – Csongrád

A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, de nem jutottak előnyhöz. Ezután a játék kiegyenlítetté vált. A következő percekben a makóiak többet kezdeményeztek és három nagy helyzetet is kihagytak.

DSC01366

Az 44. percben egy kidolgozott támadás után Széll Kristóf József gólt rúgott. Az ellenfél kezezését a tizenhatoson belül a bíró elnézte és nem ítélt tizenegyest a makói focisták javára. Úgy tűnt, hogy a vendégcsapat 1-0-val megy a szünetre. Egy felesleges szabálytalanságot követően a 45. percben szabadrúgáshoz jutottak a csongrádiak, a jobb oldalról beívelt labdát Bálint Attila a hálóba csúsztatta.

DSC01371

A második félidő 2. percében Galló Gergő László ziccerbe került és betalált a kapuba. A folytatásban a makói focisták több helyzetet is kihagytak. A 65. percben egy hazai támadás végén, egy védelmi hiba után a helyiek egyenlítettek Szabó Márk révén. A nézők már befejezettnek hitték a meccset, de a hazaiak bíztak a győzelemben és a 86. percben Vellai Áron kihasználta a lehetőségüket.

Az első bajnoki találkozó képe alapján a vendégek megérdemelték volna a döntetlent.

DSC01382

– Az első játékrészben buta szabálytalanság után született a gól. Kiküszöbölhettük volna a három találatot, kétszer vezettünk, győztes mérkőzést veszítettünk el. Jobban kell figyelnünk az eredményre és a figyelmetlenségekre. Zsúfolt a heti programunk, de elég bő a keretünk, több helyen is tudok változtatni. Remélem, akik megkapják a lehetőséget majd meghálálják a bizalmat. A szerdai kupameccsen szerintem esélyesek vagyunk – mondta Méhes Tibor, a Makó FC vezetőedzője.