Nem csak állateledel gyűjtést szerveztek a makói állatvédők, hanem örökbefogadó napot is. Mint elmondták: három kiscica azonnal gazdára talált, azonban a kutyusok is új otthonra leltek pénteken.

Gajáta Fanni – Makó

Örökbefogadó napot, illetve állateledel gyűjtést szervezett a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület. A napot sikeresen zárták, ugyanis nem csak két bevásárlókocsinyi adományt kaptak az emberektől, hanem az állatkák is gazdira találtak.

DSC_9364

– A gazdikereső macskáinkat szerencsére örökbe fogadták, szinte kevésnek is bizonyult, ugyanis hárman voltak. Öt kiskutyából és három felnőtt kutyából, ketten találtak gazdára – tudtuk meg Erdei Barbarától, az egyesület elnökétől. Mint elmondta, az állatkák Makóra és Maroslelére kerültek.

Békésen várták az új gazdijukat a kölykök.
Békésen várták az új gazdijukat a kölykök.

Az eledelgyűjtés során sok minden összegyűlt: száraz tápok, konzervek vagy éppen játékok. Az egyesület tagjai elmondták, minden adománynak örülnek, ugyanis ezekből az utcán talált jószágok laknak jól. A kéthavonta megrendezett gyűjtésen kutya- és macskaeledeleket, pórázokat, nyakörveket, játékokat, fésűket, samponokat, etető- és itatót tálakat gyűjtenek. A kicsi és nagy felajánlásnak egyaránt jó helye van. Azonban a legjobban egy ingatlannak örülnének, ahol menhelyet tudnának kialakítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest