Hírek

Kétszáznál többen a Fidesz palotai Szent István-napján

Augusztus 20-án államalapító királyunk napja alkalmából első alkalommal rendezett a Fidesz csanádpalotai szervezete Szent István-napi ünnepi megemlékezést.

MH-Csanádpalota

A megjelentek ünnepi szentmisén vehettek részt. Ezt követően színes színpadi programokkal várták az érdeklődőket, mely a kenyérszenteléssel kezdődött, majd Kodrán Sándor tárogatón játszott. A jelenlévők megtekinthették a Csanádpalotai Hagyományőrző Néptánccsoport fellépését és Galgóczki Zoltán klarinétjátékát is élvezhették. Ünnepi verset Ádók Péter szavalt, majd a Kék Ibolya Néptánccsoport adott műsort. A rendezvényt – melyen helyi és térségi kézművesek is bemutatkoztak – a Csanádpalotai Toportyánok bemutatója zárta.

navigate_before
navigate_next

Ünnepi beszédében Nyergesné Kovács Erzsébet az államalapítás jelentőségét méltatta és felhívta a figyelmet a család és az összetartás fontosságára: – Olyan időket élünk, amikor hagyományos értékeink a filléres piac ponyvájára kerültek, s amikor országunkat meg kell védenünk. Ez sikerülni fog, ha nem felejtkezünk el örökségünkről, ha helyi értékeinket megőrizzük, segítjük egymást. Hogy kétszázötven esztendő elteltével majd utódaink is itt állhassanak meghatottan, emelkedett lélekkel és a boldog összetartozás tudatával ünnepelhessék ezt a napot – hangsúlyozta. Megemlékezését Kossuth Lajos gondolataival zárta: “A haza örök, s nem csak aziránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz”.

Az eseményen több mint kétszázan vettek részt. A szervezők szeretnék, ha a rendezvény hagyományteremtő jelleggel bírna.