Galéria Makó Színes

Tortával ünnepelték a 35 évet

Jubileumi kiállítás nyílt a Maros Táncegyüttesről a József Attila Városi Múzeumba. Tóthné Döme Mária, az együttes vezetője meghatódva fogadta a tapsvihart, amelyet kapott. A megnyitón táncból sem volt hiány. A 35 évet tortával ünnepelték meg.

Gajáta Fanni – Makó

Rögtönzött néptánccal vette kezdetét a Maros Táncegyüttes jubileumi kiállítása: a csíkkarcfalviak még a makói táncosokat is bevették a táncba, így remek hangulat kerekedett a megnyitóra. Természetesen Tóthné Döme Mária csoportja is bemutatkozott. Szikszai Zsuzsanna, a városi múzeum és könyvtár vezetője köszöntőjében elmondta, sokat köszönhet a Maros Táncegyüttes atyjának, ugyanis egy néptánc fellépés után tudta, hogy ő is ezt a pályát szeretné folytatni.

DSC_9289

Csasztvan András, a szarvasi Tessedik Táncegyüttes vezetője nyitotta meg a jubileumi kiállítást. A két szakembert jó kapcsolatot ápol és legalább 40 éve ismerik egymást Máriával. Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületben pedig közösen együtt is dolgoztak.

– Jó és rossz érzés is volt a felkérés. Olyan értelemben jó, hogy egy nagyon régóta működő táncegyüttes és konkrétan Döme Mária munkáját méltathatom – ez mindig jól eső érzés. Azonban rossz, ugyanis ilyenkor szembesül az ember azzal, hogy milyen gyorsan telik, múlik az idő – fogalmazott az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület leköszönő elnöke.

DSC_9298

Farkas Éva Erzsébet is csak méltatni tudta Döme Mária fél emberöltőnyi munkáját. Mint elmondta, talán nincs is olyan család a városban, amelyik ne kötődne valahogyan a Maros Táncegyütteshez. Kiemelte, a néptánc egyesület életében évente 30-40, de olyankor 50 fellépéssel gazdagítja a térség és egész Csongrád megye különböző műsorait és közösségi életét is.

Képünkből galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next

– 16 évig néptáncoltam, anno 4 évesen kezdtem el. Anyukám talált egy hirdetést, hogy hosszú hajú kislányokat keresnek tánchoz. Igaz, hat év volt a korhatár, azonban engem beírattak és Marika néni is azt mondta, a többiek sem tudják, melyik a bal és jobb kezünk – fogalmazott Bojtor Boglárka. Mint mondta, sokáig idősebbekkel táncolt, majd saját korosztályához és utána a nagy csoportba került. Bogi sok szép emléket szerzett és sok új barátságot is kötött. – Nagyon sajnáltam, hogy abba kellett hagynom, azonban a tanulmányaim és a munka miatt úgy éreztem, nem tudom tovább vállalni. Azonban ha lenne újra szabadidőm, újrakezdeném.