Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Mariskával próbálkozott Nagylaknál – vádat emelnek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az olasz férfival szemben, aki közel másfél kilogramm marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.
MH-Makó
A vádirat szerint a vádlott idén április 4-én lépett be Románia felől Nagylak határátkelőhelyen Magyarország területére egy spanyol honosságú autóbusz utasaként. Már Magyarország területén, az M43-as autópálya makói szakaszán a busz utasait ellenőrzés és
tételes vizsgálat alá vonták, melynek során a vádlott bőröndjének átvizsgálásakor, a huzat alá rejtve 2 zsákban 15, fóliába csomagolva kábítószergyanús anyagot találtak. Az eljárás során megállapították, hogy az 1400 grammnyi növényi ágvégződések kannabiszt tartalmaznak, amely kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát.
A Makói Járási Ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre , az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.
A vádlott bűnösségénről a Makói Járásbíróság dönt majd – közölte Kopasz Attila főügyész.