Ma avatták az iskolai testnevelést és a városi sportéletet is megkönnyítő, 259 millió kizárólagos állami támogatásból épült sportcsarnokot.

Korom András – Csanádpalota

– 60-70 éve fogalmazódott meg a palotaiakban először az igény, hogy tornacsarnok épülhessen a városban, de anyagiak híján ez csak most valósulhatott meg, a kormány támogatásának köszönhetően önerő nélkül – mondta a mai ünnepségen köszöntőjében Kovács Sándor polgármester.

A 741 négyzetméter alapterületű, 30×18 négyzetméteres pályával ellátott sportcsarnok avatóján ünnepi beszédében Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a trianoni békeszerződés után az ország közepéből, annak szélére került területek (mint például Csanádpalota térsége) fejlesztése iránt. A csarnok építése lehetőséget teremt a Dér István Általános iskola több mint 200 diákjának, hogy olyan tudást szerezzenek, s olyan lehetőségekhez jussanak, mellyel majd a boldogulhatnak.

– Annak érdekében hozunk létre minél több kistelepülésen tornacsarnokot vagy tornatermet, hogy az ott élő gyerekek közül is kikerüljenek a jövő nagy sportolói, olyanok, akikre ugyanúgy büszkék lehetünk, mint most a riói olimpiára kijutott magyarokra – mondta Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint a büszkeség mellett teljesítményre is szükség van, s követendő példák azokat a fiatal sportolók, akik folyamatosan kiváló eredményeket érnek el a különféle versenyeken.

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, a sportcsarnok építés a kormány azon sportlétesítmény fejlesztéseinek egyike, melyekhez hasonlóra nem volt példa az elmúlt száz esztendőben. Megköszönte Lázár János, Kovács Sándor, a palotai képviselő-testület és a helybéliek erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a létesítmény végre megvalósulhasson.

szalag

Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára, a Dér István Általános Iskola diákjai és pedagógusai eddigi munkáját értékelte kiválóra, s felhívta a figyelmet arra, hogy a sportcsarnok rendkívüli esély jelent a további felkészüléshez.

A létesítményt Szabó Zsuzsanna iskolaigazgató köszönte meg. Az ünnepségen közreműködtek az iskola diákjai.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest