Sport

Kozák Danuta négyszeres olimpiai bajnok

Kozák Danuta megszerezte második aranyérmét a brazíliai ötkarikás játékokon. Sporttörténelmünk legjobb kajakosa Londonban kétszer ért elsőként célba, így immáron már a negyedik olimpiai bajnoki címét ünnepelhette.

 Albert Barbara – Makó

Kozák Danuta kajakos 500 méteren is a dobogó legfelső fokára állhatott Rióban. Győzelmével sporttörténelmet írt, hiszen az olimpiák történetében egyetlen magyar kajakos sem szerzett négy aranyat. Bár nem túl jól sikerült a rajt mégis a táv felénél átvette a vezetést és több mint egy hajóhosszal, 1.834 másodperccel verte meg a dán Emma Jörgensent.

Kozák Danuta

Nagy az öröm a történelmi győzelem után

Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros 200 méteren a negyedik helyen végzett, épp, hogy lemaradtak a dobogóról. A kenus Hajdu Jonatán 200 méteren tizedik lett. Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren sokáig a nyolcadik helyen haladt, de a hajrában megelőzték a szlovák egységet.

Rio 2016 - Kajak-kenu

Hajdu Jonatán is megállta a helyét a mezőnyben

Megkezdődött az öttusa küzdelemsorozata is, a rangsoroló selejtező vívás után Kovács Sarolta a 18., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll. A küzdelem természetesen folytatódik, a lányok holnap úszásban és bónuszvívásban javíthatnak.

20160818faldum-gabor5

Ifj. Faldum Gábor a cél felé

Ifj. Faldum Gábor 20. helyezésével minden idők legjobb magyar férfi olimpiai eredményét érte el triatlonban. Tóth Tamás 33. helyezett lett.