Makó Színes

Iskolára készülnek a múzeumban

Egyhetes általános iskolai felkészítő tábort hirdettek azoknak az óvodásoknak, akik szeptemberben kezdik az első osztályt. A magyar és matematikai foglalkozások mellett a kézműves feladatok sem maradhattak el.

Gajáta Fanni – Makó

Szorgosan készültek a WC papír gurigájából a kék ruhás Minyonok. A gyerekek nagy örömmel készítették őket, ugyanis sokuknak a sárga rajzfilmfigurák a kedvenceik. Szerdán mézeskalácsra díszítéseket gyártottak az iskolába készülők. Persze, a magyar és matematikai feladatok sem maradhatnak el, ugyanis szeptembertől már azokkal az órákkal is találkoznak a kisdiákok.

DSC_9186

– A jógával is megismerkedünk pénteken, mivel a Bartók iskolában az öt testnevelés óra keretében lehetőséget kaptunk, hogy egy órát erre fordítsunk – tudtunk meg Urbancsokné Ruff Máriától, aki az intézményben jógaoktatóként is dolgozik. – Az iskola előkészítő táboron 13 gyermek vesz részt és 12-en a Bartókba jönnek tanulni.

DSC_9188

A tanító elmondta, azért is jó ez a tábor, ugyanis Nadobán Zsuzsanna kolléganőjével szeptembertől új osztályt fognak kapni és ebben az egy hétben megismerkedhetnek a leendő kisdiákokkal, illetve a képességeiket is fel tudják mérni.

Hajdú Botond is szeptemberben kezdi az általános iskolát a Bartókban. A kisfiú elmondta, a nővére is a Bartókba jár.

DSC_9197

– Sok mindent csináltunk már, például papírhajót hajtottunk és Minyont is készítettünk – árulta e Botond. – Várom már az iskolát. Dobolni fogok majd, mert szeretem a hangját.