Sport

Három kajakos egységünk a döntőben

Ceiner Benjámin és Hufnágel Tibor kajakos duó, Molnár Péter, Tótka Sándor páros, valamint Kozák Danuta is rajthoz állhat a mindent eldöntő fináléban. A női pólósok a bronzéremért küzdhetnek Oroszország ellen.

 Albert Barbara – Makó

Ceiner Benjámin és Hufnágel Tibor duó 1000 méteren állt rajthoz. A magyar kajakosok körülbelül a táv feléig a második helyen haladtak, végül harmadikként értek célba, de ezzel az eredménnyel is indulhatnak az A döntőben. Molnár Péter, Tótka Sándor kajakos páros 200 méteren aratott futamgyőzelme után csütörtökön vízre szállhat az aranyért. Kozák Danuta magabiztosan nyert 500 méteren, így minden esélye meglesz, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét és sporttörténelmet írjon.

Kozák Danuta címvédés előtt

Az első negyedben jól kezdett a magyar vízilabda-válogatott csak egy góllal vezetett az ellenfél, ráadásul közel álltak a döntetlenhez. A második nyolc perc elején már két találattal előnybe kerültek az amerikaiak. A hazai lányok kicsit gyengén védekeztek és három góllal elhúzott a rivális. A nagy szünet után a címvédő akarata érvényesült a vízben. Az utolsó negyedben bár pólósaink nem adták fel a küzdelmet mégsem sikerült kivívni a továbbjutást.

12510653_02e66d43f8cbb2cdde6bd93b45f88e01_wm

Végig tisztességesen küzdöttek

Vízilabdásaink helytálltak egy 10-14-re végződő nagyon kemény meccsen az amerikai válogatott ellen. A magyar pólósok a bronzéremért Oroszország ellen játszanak, tudásuk és motiváltságuk alapján képesek, hogy megszerezzék a magyar női vízilabdasport első érmét az ötkarikás játékok történetében.