Blog

Egy görbe mindent egyenesbe hozhat

Bár a mosoly lehet, hogy nem oldja meg mindennapi problémáinkat, mégis szebbé, vidámabbá válunk tőle. Nemcsak nevetni jó, hanem mások arcára jókedvet csalni.

A mosoly az egyik legjobb, legnagyszerűbb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk. Hihetetlenül jó érzés, ha belépünk valahova és mosollyal fogadnak bennünket. Sokan nehezen közelednek egy olyan emberhez, aki mogorva, egy barátságos fogadás mindig vonzóbb. Nyitottabbá válunk egy mosoly után, az egyén jobban felkelti az iránta való érdeklődést. Jótékony hatást gyakorol a környezetünkre, ha belépünk egy étterembe, üzletbe vagy éppen csak a munkahelyre széles mosollyal a szánkon, akkor a felek legtöbbször viszonozzák a gesztust, sokkal segítőkészebben és barátságosabban viselkednek.

A nevetés semmibe sem kerül, mégis sokat ad, hiszen optimistábbá válunk tőle, pozitívabban fogjuk fel az élet történéseit. A negatív gondolatok könnyebben távoznak elménkből, motiváltabban, kreatívabban végezzük a munkánkat. Javítja a hangulatunkat és a környezetünkét, akik tanúi a mosolyunknak. A csalódottságot, szomorúságot, dühöt, fájdalmat is csillapítja, tehát egyszerűen csodákra képes.

Általában aki mosolygós magabiztosabb is, határozottabban dönt az egyes helyzetekben, higgadtabban viselkedik. Jobban megbízunk egy barátságos emberben, mint egy szemöldökráncoló egyénben.

A nevetés csökkenti a stresszt, és egyes betegségek kialakulásának kockázatát. Ezenkívül vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcunkat, ráadásul a mosolygás edzésben tartja arcizmainkat, így megakadályozza a bőr idő előtti elöregedését.

Szinte bármilyen helyzetben a nevetés javítja a kedélyállapotunkat, és mindenkiét, aki fogadja ezt a baráti gesztust. Okozzunk örömet másoknak is egy jóízű mosollyal!