Színes

20 otthonlakó is nótaszóra fakadt

Már hagyománynak számít, hogy az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonban nótaestet rendeznek a lakók számára. Idén sem volt másképpen: két-három héten keresztül gyakorolták a saját maguk által kiválasztott dalokat, amelyeket egymásnak adtak elő múlt héten.

MH-Szentes

Kellemes hangulatú, sláger- és nótaestet szerveztek a szentesi Aranysziget Otthonban. Csercsinszkiné Bottyán Ilonától, az intézmény szociális és mentálhigiénés munkatársától megtudtuk, az otthonnak 90 lakója van és közülük összesen 20 léptek fel a „világot jelentő deszkákra”.

DSC02119

– A programnak a az lényege, hogy az intézményben élő lakók kiválasztanak egy-egy általuk kedvelt magyar nótát  vagy népdalt és azt a kollégák segítségével megtanulják. A gyakorlás általában 2-3 hetet vesz igénybe – fogalmazott a szentesi otthon munkatársa.

Ez az elfoglaltság nem csak a nótaestre való felkészülést jelenti, hiszen  a gyakorlás során lakóink és segítőik egymással együttműködnek, segítik társaikat a szereplés adta feszültség leküzdésében és a legfontosabb a közösségi élmény és a sikeres szereplés elismerése.

Szentes_1

Múlt héten egy szép estét töltöttek el a lakók és az otthon munkatársai. Az előadások után folytatódott a zenés, táncos mulatság és egy szentesi gazdálkodó pénzadományából megvendégelték a lakókat és a dolgozókat.