Kék hírek Makó

Eltörte 83 éves áldozata kezét a makói rabló

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a feltételes szabadságra bocsátott helybeli férfival szemben, aki idén februárban próbált meg kirabolni egy 83 éves asszonyt a Hollósy Kornélia utcában, súlyos sérüléseket is okozva neki. (Fotó: police.hu)

MH-Makó

A vádirat szerint a 21 éves vádlott még idén február 6-án délután 3 óra körül közlekedett Makón, a belterületen, kerékpárral, majd megállt a szintén kerékpárral közlekedő 83 éves sértett mellett. A sértett a táskáját a kerékpár kormányának bal oldalára rakta úgy, hogy a táskapántját feltekerte a kormányra. A vádlott, amikor a sértett mellé ért a táska felé nyúlt, ezt észlelte a sértett és kézzel megfogta azt. Ennek ellenére a vádlott egy erőteljes rántással megkísérelte a táskát elvenni a sértettől, azonban ez nem sikerült, de az 83 éves asszony a rántás következtében a kerékpárjával együtt az útra esett, eltört a keze, s a testén több helyén horzsolásos sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, míg a törés mintegy 5 héten belül gyógyult meg. A feltételezett elkövetőt a makói rendőrök egy órán belül elfogták.

Az ügyészség vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint minősített súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő, egyébként a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt elkövető. A különös visszaeső vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság dönt majd – közölte Kopasz Zsolt főügyész.