A Makói Magán Zeneiskola meghívására érkezett Makóra a holland Frysk Fanfare Orchestra. A zenekar másfél órás, igazi örömzenével készült.

Gajáta Fanni – Makó

Már 21. alkalommal szervez a Makói Magán Zeneiskola egy különleges koncertet augusztus 20-a tiszteletére. A nemzetközi fúvószenekari találkozóra idén egy holland regionális kamarazenekar fogadta el a meghívást. Az Amszterdam környékéről érkezett, 67 fős bandában főleg amatőr zenészek játszanak.

 

– A zenekar karmestere, Jouke Hoekstra az barátságunk erősítése érdekében kérte, hogy a Magán Zeneiskola karából fafúvósok, fuvolisták, klarinétosok és fagottosok csatlakozzanak a koncerthez. Mi ennek a felkérésnek nagyon örültünk – mondta Csikota József karmester, akit az a megtiszteltetés érte, hogy vendégkarmesterként irányíthatta a magyar-holland csapatot két szám erejéig.

DSC_9145

A 9 fő fafúvós között Nacsa Krisztina is részt vett. Az egyetemista lány 2009 óta játszik a fagotton, előtte 9 évig kis furulyán és fuvolán is zenélt. A hangszerváltás akkor történt, amikor először hallotta a fagott hangját.

– Nagyon szeretek külföldi zenekarokkal együtt játszani és vendégkaroknál részt venni, hiszen ilyenkor új barátságokat lehet kötni és nagyon sok mindent lehet tanulni külföldi zenészektől is – véli Krisztina. – Úgy gondolom, hogy mindig egy élmény ilyenen részt venni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest