Sport

Olimpiai bajnok a női kajakos duó

Szabó Gabriella és Kozák Danuta aranyérmet ünnepelhetett 500 méteres távon. A férfi vízilabdások búcsúztak ötméteresekkel Riótól, míg a női válogatott kiharcolta büntetőkkel az elődöntőt.

Albert Barbara – Makó

Szabó Gabriella és Kozák Danuta páros 51 ezreddel nyerte meg a kajak 500 méteres versenyszámát. Bár a németek jobban rajtoltak mégis a táv felénél a magyar duó átvette a vezetést. Annyira szorosra sikerült a küzdelem, hogy a lányok a végén alig hitték el, győztek. Kozák Danuta szerdán egyesben is bizonyíthat 500 méteren. A kenus Hajdu Jonatán 200 méteren száll vízre és Molnár Péter, Tótka Sándor kajakos kettős is ugyanezen a távon ragad lapátot, hogy a döntőbe kerüljön. Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren juthat a nyolc közé.

05489673-1024x610

Kozák Danuta háromszoros, Szabó Gabriella kétszeres olimpiai bajnok

A magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegró ellen játszott a negyeddöntőben, de sajnos 9-9-es állás után a hazaiak ötméteresekkel elveszítették a találkozót.

A végsőkig küzdöttek, de mégsem sikerült

A női vízilabdások szintén döntetlennel zárták a rendes játékidőt, tehát 8-8-as állásnál következhettek a büntetők. A meccs elején jobban kezdtek az ausztrálok, pontosabban teljesítettek a védekezésben és a támadásban egyaránt. Az utolsó negyedben összekapták magukat a lányok s a győzelemtől sem álltak messze. Vízilabdásaink jól vették az akadályokat az ötméteresek lövésénél és az elődöntőbe jutottak. Az Európa-bajnok magyar csapat tehát az Egyesült Államok ellen vívhatja ki a fináléban való szereplés jogát.

női vízi

A legjobb négy között