Hírek Kék hírek Makó

Kocsimosóban tűnt el a makói gyepmester altatópuskája

A szolgálati autót mosta, munkaidőben. Kirakta belőle az altatólövedékes puskát. Hát nem eltűnt? A gyepmester feljelentést tett és a facebookon is kereste a megtalálót.

Major Zsuzsanna – Makó

Az interneten is segítséget kért a makói gyepmester, Erdei Ferenc, hogy megtalálja eltűnt puskáját. Az egyik helyi autómosóban takarította, szolgálati időben a szolgálati kocsit. Kitette azt az altatólövedékes puskát a járműből, amit azért hord magánál, mert azzal szokta szükség esetén elkábítani a kóborló jószágokat. Persze csak akkor, ha nincs más lehetősége a befogásra.

Kerestük Erdei Ferencet, de azt mondta nem nyilatkozik az ügyben, esetleg majd csak akkor, ha megkerül a puska. Úgy tudjuk a fegyver nem volt megtöltve, és kizárólag altató lövedéket lehet vele kilőni. Amit még tudunk, hogy az a gyepmester saját tulajdona volt, és a munkájához használta. Ezért anyagi kár kizárólag őt érte. Engedélye és papírja volt használni, és rendőrségi feljelentést is tett.

Néhány kommentelő, aki hozzászólt facebookon a gyepmester posztjához, amiben hírt adott apuska eltűnéséről úgy vélte, az autómosóban kell lennie kamerának. A gyepmester erre azt írta, hogy van is és elemzés alatt állnak a felvételek.

Nem régen videós anyagot készítettünk Erdei Ferenccel, amikor Honvád városrészbe kísértül el kóbor kutyákat keresni. Ezt itt nézheti meg: 3.29 másodpercnél előkerül az a bizonyos puska, de nem használta.

 

httpss://youtu.be/AnLCzG6t8gQ

Megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot az üggyel kapcsolatban, ők szó szerint a következőt közölték: a rendőrségre bejelentés érkezett az esettel kapcsolatban. A Makói Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek a végén a nyomozó hatóság dönt a feljelentés elutasításáról vagy a nyomozás elrendeléséről, amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel.