Ország-világ Sport

Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat

A férfi párbajtőrcsapat harmadik lett az olimpián. A férfi vízilabda-válogatott csoportjában az első helyen végzett, Szabó Gabriella és Kozák Danuta kajakos duó pedig a döntőbe jutott 500 méteren.

 Albert Barbara – Makó

A férfi párbajtőrcsapat bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon, Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállításban léptek a pástra. A vívók a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutottak elődöntőbe, ahol a címvédő franciáktól 45-40-re kikaptak. A bronzért vívott csatában 39-37-re nyertek az ukránok ellen bár az asszó végén nagyon szorosra sikerült a küzdelem.

Imre Géza

Meglett az érem

A férfi vízilabda-válogatott 10-6-ra legyőzte a brazilokat, így csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe. A keddi meccsen Montenegró ellen kell bizonyítaniuk a fiúknak. A magyar csapat két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot.

Rio 2016 - Vízilabda

Kiegyensúlyozottan teljesítettek vízilabdásaink a csoportkörben

A kajak-kenu sportág versenyszámait a Rodrigo de Freitas Lagúnában kialakított pályán rendezik meg. A világbajnok kajakos duó Szabó Gabriella és Kozák Danuta döntőbe jutott 500 méteren. Douchev-Janics Natasának 200 méteren nem sikerült egyenes ágon a fináléba jutnia, mert negyedikként ért célba. Szintén a B döntőbe kvalifikálta magát 1000 méteren a kenus Vasbányai Henrik, illetve ugyanezen a távon a 19 éves kajakos Kopasz Bálint.

RIOEC8F14WAWZ_768x432

Folytatódik a harc a vízen