Galéria Sport Színes Térség

Pezsgőfürdő a dobogósoknak

Egy év kihagyás után tért vissza Apátfalvára az Országos Gyorsasági Roncsderbi. A bajnokság hatodik fordulójában is voltak izgalmas pillanatok: többen elhagyott kerékkel hajtottak végig egy-egy futamon. A díjazottak pezsgőmámorban ünnepeltek.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Az Országos Gyorsasági Roncsderbi apátfalvi futama sem telt unalmasan, ütközésekben és kerékelhagyásokban sem volt hiány. Bár több versenyzőre számítottak a rendezők, azonban így is 18 roncsderbis, 7 autókrosszos Lada és 4 terep gokartos versenyző indult a hétvégén.

– Annak idején az öcsém Tisza Péterrel közösen kerestek egy pályát, ezelőtt 6-7 évvel. Akkor merült fel, hogy nálunk olyan haszontalan a nádas-lapos terület, így csinálhatnánk egyet ide – tudtuk meg Gabnai Győzőtől, a helyszín tulajdonosától és szervezőjétől. Győző maga is versenyzik, egy Audi A4-es gépjószággal indul a Széria 1-es kategóriában. – Ha valaki szeretne versenyzővé válni, először egy vizsgát kell tennie, hogy ismerje a szabályokat és a zászlójelzéseket. Az autókat megfelelően be kell csövezni – ezt minden versenyen a gépátvételnél nézik.

Győző is dobogós lett.
Győző is dobogós lett.

Tisza Péter is indult az apátfalvi futamon. A helyi versenyző régi motorosnak számít a roncsderbiben, 2002-ben egy kettes Golffal kezdte a pályafutását. Jelenleg Gabnai Győzővel a Széria 1-ben indul.

– Ez egy négykerék hajtású, 2.5-ös Subaru – mondta Péter. – Idén az összes versenyen részt vettem, a bajnokságban a 2. helyen állok. Eléggé kiélezett a verseny a szériában: az első 3 között mindössze 3 pont különbség van.

DSC_9025

A versenyzők kedvelik a pályát, az izgalmas kanyarkombináció miatt is. De nem csak ők, hanem a nézők is szeretik az apátfalvi helyszínt és magát a roncsderbit is. Sokakat már meg sem lepi, ha a különböző, akár egymás ellen harcoló csapatok és pilóták egymásnak segítenek a javításokban.  Bár a Baranyi családnál az egymás kisegítése nem meglepő: nem csak a testvérek versenyeznek, hanem gyermekeik is. Ifjabb Baranyi Attila édesapja példáját követi, ő is versenyzik.

DSC_8921

– 2 éve terep gokartozok és tavaly 3. helyezett lettem a bajnokságban – mondta a kisfiú. Édesapja elárulta, hogy 110 köbcentis géppel versenyzik Attila, amit közösen javítgatnak, fejlesztenek. – Nem köteleztem rá, csak megtetszett neki az egész. Otthon a számítógépen is autós versennyel játszik. Nagyon szeret driftelni, akár egy igazi fiú – tette hozzá az apuka.

A kötelező versenyeket – a I., a II géposztály, a széria és terep gokart – a szuper- és a szerelők futama zárta. Az első három helyezettek pezsgőmámorban ünnepeltek a dobogón, amely stílusosan egy roncsderbis Lada volt. A díjakat Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester adta át.

Alábbi képünkből galéria nyílik! 

navigate_before
navigate_next