Színes Térség

Kalandos éjszakai versengés Földeákon

Kalandos éjszakai versengést rendeztek péntek este Földeákon. A csapatok állomásról állomásra járhatták körbe a falu központját, miközben izgalmas feladatok vártak rájuk.

Báthory Anikó – Földeák

Ügyességi, logikai feladatokkal, valamint tájfutással várta a Mobil – Földeáki Fiatalok Egyesülete az előre benevezett 17 csapatot a község parkjában. A Kalandos Éjszakai versengésre keresztelt rendezvényt péntek este rendezték, a feladatok között többek között szerepelt „zenepavilon”, óriás memóriajáték és kirakó, „tűzfészek” , valamint „boxutca”.

– Érkeztek csapatok Pitvarosról, Makóról, Hódmezővásárhelyről és Szegedről is – mondta Bakos Adrienn, az esemény egyik szervezője. – A szervezésben több szervezet is segítséget nyújtott, például a helyi tűzoltóság, polgárőrség és a mentálhigiénés egyesület.

A rendezvény elején emléklapot adták át a szponzoroknak, majd Tóth Imre iskolaigazgató, alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Ezután Paskuj Mátyás ismertette a verseny részleteit, majd kiosztotta a csapatok menetleveleit, amely tartalmazta a vetélkedő útvonalát. A feladványokat nem időre kellett teljesíteni, az értékelés a jó megoldások alapján történt. Az első feladat közös volt, minden csapat egy nagy kört alkotott, majd egymás kezét megfogva kellett egy hulahopp karikát végigjuttatni.


navigate_before
navigate_next

– Az első érvényes nevezést a kiszombori csapat nyújtotta be – mesélte Hegedűs Sándor, a csapat egyik tagja. – A földeákiak is részt vettek a július 9-én rendezett Kiszombori Ifjúsági Napon, ahol egyébként két csapatuk diadalmaskodott is. Így mi is meghívást kaptunk erre az eseményre, amit örömmel el is fogadtunk. A csapatommal ifjúsági központot hoztunk létre Kiszomboron, mi szervezzük a programokat az ottani fiataloknak. Ezekkel a meghívásokkal is szeretnénk erősíteni a kapcsolatot a két ifjúsági csapat között.

A versenyt a szegedi Csajos csapat nyerte, a dobogó másik két fokára a kiszombori KIK és a helybeli Formában nevű csapat állhatott. A rendezvényt éjfélkor a malomjáték döntője, csokiszökőkút és egy tűzzsonglőr bemutatója zárta.