Színes Térség

Díszpolgárokat köszöntöttek Csanádpalotán

Folytatódtak a Csanádpalotai Napok: reggel ünnepi misén vehettek részt a helyiek templomban, majd a térzene és a polgármester köszöntője után a köszöntések következtek. Idén két díszpolgári címet adtak át.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Sokan a csanádpalotai Ifjúsági Fúvószenekar térzenéjére kelhettek, ugyanis a Mátó Mátyás által vezetett zenekar a főtéren zenélt. A zászlófelvonás után a polgármester köszöntötte a megjelenteket. Kovács Sándor elmondta, az elmúlt 10 évben nagy fejlődések történtek a településen.

– A képviselő-testületnek vannak tervei és 2024-ig programjai: lesznek elkerülő utak, folytatódnak a kerékpárutak kiépítése és a 16 hektáros ipari telepnek teljes kialakításaihoz is megvannak az elképzelések – fogalmazott a polgármester.

DSC_8753

Az ünnepi köszöntő után a Kelemen László Művelődési Házban folytatódott a programsorozat. Idén több kitüntetést is osztottak. Czabarka Andrásné és Tóth-Szegedi Lászlóné díszpolgári címben részesült. Mindkét idős asszony örült a címnek, illetve mindketten meglepődtek és meghatódtak a kitüntetés hírének hallatán. Mindkét lakos aktívan részt vett a település életében.

– Amíg fiatal voltam valóban sok közösségi munkában vettem részt, igazi közösségi ember voltam. A Vöröskeresztnél és a tűzoltóságnál is önkénteskedtem- mondta Czabarka Andrásné.

DSC_8776
Tóth-Szegedi Lászlóné.

– 1954 óta lakok Csanádpalotán, 10 évig voltam vezető óvónő – vette át a szót Tóth-Szegedi Lászlóné. – Láttam a település fejlődését: az első szülői értekezletemet 200 gyertyafénynél tartottam meg. Kivívtam a villanyt és a gázt is. Szépen fejlődött Palota, szeretek itt élni. Úgy érzem magam, mintha teljesen idevaló lennék.

Czabarka Andrásné.
navigate_before
navigate_next

A délelőtti programokat az Adagio együttes koncertje és kiállítás megnyitók zárták, azonban ezzel nincs még vége a napnak. 15 órától este 20 óráig ki lehet próbálni euro jumpingot és ugráló várazni is lehet. 16 órától Gáspár László, majd Szekeres Adrienn koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők. A Nemzetközi Megyejáró Fesztivál is ellátogat Csanádpalotára. Este fél 9-től a Korál Forever élő koncertjét hallhatják a kilátogatók, majd a kétnapos rendezvényt tűzijáték zárja.