Makó Színes

Zárult a Pótnagyik tábora

Utolsó napjához érkezett a makói Pótnagymamák által szervezett nyári tábor, amelyen a rászoruló gyerekek vehettek részt. Négy héten keresztül más általános iskolások táboroztak. Az utolsó héten a SZIGNUM diákjai mellett a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézmény tanulói vettek részt.

Gajáta Fanni – Makó

Bármely Pótnagyit kérdeztük, szinte mindegyikük azt mondta, hogy gyorsan elrepült a négy hét. Ahogy ők fogalmaztak, nap végén egy hideg-meleg ruhás borogatás a lábakra és máris újult erővel kezdtek neki a másnapi táborozásnak. Bakacsi Pálné azt is hozzátette, az ország összes nagymamáját kéri: ők is szervezzek ilyen nyári tábort, az ő ötletük másolható.

– Nagyon jól éreztem magam. A gyerekekkel nem volt semmi probléma a négy hét alatt. A kicsik már megígérték, hogy jövőre is jönnek, ha lesz tábor – mondta Margó néni. Nem csak a gyerekeket, de segítőit is megdicsérte az ötletgazda. – A szülök is nagyon hálásak, amiért gyermekeik bekerülhettek ebbe a táborba.

DSC_8720

A játékból és programokból nem volt hiány. Minden héten ellátogatott hozzájuk valaki, akivel rajzolhattak, festhettek, süthettek vagy éppen mesét olvashattak. Szinte minden gyermek a trambulinozást szerette a legjobban.

– Nagyon jó volt itt: hajtogattunk, csuhébabát készítettünk és a játszótérre is kimentünk. Én a karkötőfonást szerettem a legjobban – árulta el a 14 éves Görbe Beatrix, az Almási iskola tanulója. A kislány testvéreivel közösen vett részt a táborban. – Lili 9, Anikó 7 és Liza 6 éves. Már tavaly is voltunk és akkor is nagyon szerettünk itt lenni.

DSC_8709

– Sütöttünk, trambulinoztunk és sokat játszottunk – vette át a szót a 7 éves Baranyi Dávid. – Én minden gondozó nénit szerettem, mivel nagyon kedvesek és aranyosak voltak velünk. Sokat tanultunk tőlük, például hogyan kell fonott kalácsot készíteni. Ezt anyának is elmondtam és meg is csináljuk egyszer.

A négyhetes tábornak sok támogatója volt, akiknek Margó néni nagyon hálás. Az egyedi kezdeményezésnek országosan neve lett: egy dunántúli rádió és egy hetilap is megkereste őket.