Sport Térség

Erősített az Apátfalva SC

Az Apátfalva SC új vezetőedzője Koczkás Zoltán lett. A csapatba 10 új játékos érkezett és 9 labdarúgó távozott a klubtól.

 Albert Barbara – Apátfalva

A csapat július 12-én kezdte meg a felkészülést, heti két edzés, illetve egy-két felkészülési meccs szerepel a programban. Nagy változások történtek a kereten belül, hiszen 10 focista érkezett és 9 távozott.

– Három éves ciklust határoztunk meg. Az első évben a tapasztalatszerzés a legfontosabb és igyekszünk minél jobb eredményt elérni a bajnokságban. Jövőre megcélozzuk a dobogót, három év múlva pedig szeretnénk a megyei első osztályban játszani. A megfelelő felkészüléshez és a meccsekhez biztosítottak a feltételek – árulta el a tervekről Koczkás Zoltán, az apátfalvi csapat új vezetőedzője.

DSC08312

Koczkás Zoltán előző csapatával, az u-19-es Makó FC-vel bajnoki címet ünnepelhetett

A fiúk az első felkészülési mérkőzésen a romániai Nagylakkal játszottak és 6-4-re győztek. Július végén a pitvarosiak elleni találkozót 2-1-re megnyerték hazai környezetben s a visszavágó 5-1-re végződött szintén az apátfalviak javára. Nyolc meghatározó játékos hiányában azonban a deszkiek elleni összecsapáson 8-2-re kikaptak idegenben, otthon viszont 2-1-es sikert arattak.

– Augusztusban kezdik el építeni a futsal sportcsarnokot Apátfalván, mely majd befolyásolja a helyi labdarúgás életét. 2017 szeptemberétől NB II-es futsal csapatot kell neveznünk a bajnokságra, így néhány játékos kispályán is bizonyíthat. Jövőre a pálya projekten belül megújul az öltöző, a játéktér, sőt új gyepszőnyeggel, kisméretű edzőpályával, világítással és automata öntözőrendszerrel gazdagodnak a csapatok – mondta az Apátfalva SC trénere.

DSC08303

Koczkás Zoltán sikeres idényt tudhat maga mögött az ifik edzőjeként

A csapat a következő edzőmeccsen augusztus 13-án a romániai Nagylakon lép pályára. Az első fordulóban szabadnaposak, tehát augusztus 27-én lesz az első bajnoki forduló Deszken. Az első három találkozó kifejezetten nehéz lesz, de a focisták mindent megtesznek, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák.

Az érkező játékosok listája: Matuz Tamás (Makó FC), Graur Demeter (Makó FC), Farkas Dániel (u-19-es Makó FC), Pipicz Barnabás (u-19-es Makó FC), Maglóczki Zsolt (u-19-es Makó FC), Katona Attila (u-19-es Makó FC), Rudics Ferenc (u-19-es Makó FC), Nagy Imre (u-19-es Makó FC), Herczeg Tamás (USC Tanárképző), Kerekes Roland (újrakezdte)

A távozó futballisták névsora: Sóki András, Rékasi József, Varga Róbert, Lovászi Szabolcs, Bacsa Márió, Langó Nándor, Juhász Dénes, Nagy Henrik (abbahagyták), Gyuris István (Csanádpalota FC)