Galéria Színes Térség

Bográcsoztak a Napsugár Otthon lakói

Közös bográcsozásra hívta a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthona a társintézményeit. A dolgozók a lakókkal együtt érkeztek, akik szívesen segédkeztek az előkészületekben és a főzésben is. Ezen a napon a régi barátok találkozhattak, de új kapcsolatok is kialakultak.

Gajáta Fanni – Ópusztaszer

Hagyománynak számít, hogy a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthona bográcsozásra invitálja a társintézményeit. Simon Györgyi, az ópusztaszeri intézmény vezetője elmondta, hat csapat érkezett a főzőversenyre.

DSC_8683

– Rajtunk kívül még a ruzsai, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, az ópusztaszeri lakóotthon, illetve az ásotthalmi és a mórahalmi intézet dolgozói és lakói vesznek részt. Utóbbi kettő egy közös csapatot alkotnak – fogalmazott az intézményvezető. – Mindenki mást főz. Van, aki babgulyást, paprikás krumplit, csirkepörköltet vagy éppen lecsót készít. Desszertként pedig mindenki kókuszgolyót fogyaszthat.

A legjobb fogásról egy háromtagú zsűri döntött. A nyertes egy tortát kapott ajándékul, de azoknak sem kellett csüggedni, akik nem az első helyezést érték el: minden résztvevő oklevelet és egy olyan kötényt kapott ajándékul, amelyet az ópusztaszeri otthonban készítettek a dolgozók.

navigate_before
navigate_next

A bográcsozás mellett a lakók sportolhattak és kreatívkodhattak is. A sorversenyek mellett a pingpongnak és a tollaslabdának is nagy sikere volt.

Simon Györgyi, az ópusztaszeri intézmény vezetője elárulta, az otthonban élőknek mindig valami érdekes programot szervezni. A közeljövőbe többnapos kirándulásra mennek, majd nyíltnap is lesz az intézményben. Emellett a lakók szeretik a kulináris élvezetek is: szívesen eljárnak a Torkos Csütörtökre, de akár pizzázni is.