Hírek Makó

Véget ért a könyvtár konzultáció

Még áprilisban küldtek ki konzultációs kérdőíveket a könyvtárfejlesztésről. Összesen 2312 kitöltött kérdőívet töltöttek ki papírformátumban és az interneten keresztül. A válaszadók többsége örül, hogy megújul a városi könyvtár.

Gajáta Fanni – Makó

Papíralapon és az interneten várták a kitöltőktől a könyvtárfejlesztéssel kapcsolatos konzultációs kérdőívet a városvezetők. A hatkérdéses felmérést a városban három helyen lehetett leadni. Farkas Éva Erzsébet polgármester a Rádió 7 Napraforgó című műsorában elmondta, összesen 2312 kitöltött kérdőívet kapott az önkormányzat, amelyből 2302 volt értékelhető.

A Makovecz könyvtár látványterve.
A Makovecz könyvtár látványterve.

A polgármester elmondta, a válaszadók közül 2270-en válaszoltak igennel arra a kérdésre, miszerint örülnek-e az új könyvtárnak, amely Makovecz Imre tervei alapján épül. A kérdések között szerepelt, hogy a kitöltők milyen gyakran járnak a könyvtárban. A válaszokból kiderült, hogy 8-an naponta, 440-en hetente, 990-en havonta, 600-an ennél ritkábban és 100-an még sosem jártak a József Attila Városi Könyvtárban.

A könyvtár szolgáltatásainak értékelését is kérdezték. Hatalmas fölényben vannak a jónak és kiválónak értékelt válaszok (996, illetve 934). A megkérdezettek főleg tanfolyamokon, olvasóköri programokon, irodalmi és művészeti esteken, illetve életmód és baba-mama klubokon vennék részt szívesen.

c9f584d80326eb05a090a1c6cf302052_e88264eb

A kitöltők közül 2085-en azzal is egyetértettek, hogy az építkezés során megújul a könyvtár körüli tér. A hatodik kérdésben egyéb javaslataikat fogalmazhatták meg a makóiak. A legtöbben azt szeretnék, ha bővülne az intézmény könyv, szakkönyv, újság és folyóirat gyűjteménye.