Ország-világ Sport

Sikeresek sportolóink Rióban

Szász Emese aranyérmet, Imre Géza ezüstérmet szerzett párbajtőrben, Szilágyi Áron kardvívó pedig megvédte olimpiai bajnoki címét. Hosszú Katinka háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Kenderesi Tamás bronzzal gazdagította az éremtáblázatot.

Albert Barbara – Makó

Jól teljesítenek a hazai versenyzők vívásban és úszásban az olimpián, hiszen eddig hét éremmel büszkélkedhetnek a két sportágban. Szász Emese az eddigi legjobb eredményét érte el az idei olimpián. Bár magabiztosabban kezdett olasz ellenfele, Rossella Fiamingo mégis a hajrában sikerült megszereznie a győzelmet. A tapasztalt sportoló technikailag és taktikailag is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott végig a páston.

Szász Emese

Szász Emese így örült a győzelmének

Imre Géza magabiztosan került a férfi párbajtőr döntőjébe és úgy látszódott, hogy simán nyer, hiszen fölényesen vezetett. A dél-koreai Park Szang Joung azonban nem adta fel és meglepetésre négytusos előnyről 15-14-re megnyerte az összecsapást. A vívó 20 éve egyéniben az atlantai olimpián harmadik, csapatban pedig 2004-ben, Athénban második helyezést ért el.

Imre Géza

Imre Géza a végsőkig küzdött

Szilágyi Áron megvédte egyéni olimpiai bajnoki címét. A világ- és Európa-bajnok kardvívó simán 15-8 arányban nyerte meg az asszót az amerikai Daryl Homer ellen.

Szilágyi Áron

Szilágyi Áron már kétszeres olimpiai bajnok

– A párbajtőröző fiúknak sikerült kiharcolniuk csapatban az olimpiai részvétel jogát. Innentől kezdve úgy gondolom, hogy a csodák olimpiája lesz, hiszen ahogy kijutottak az tényleg fantasztikus. Szilágyi Áron, Szász Emese kiváló vívók várhatunk tőlük eredményeket és mindig képesek kellemes meglepetéseket okozni – mondta portálunknak Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó. A nagyszerű versenyzés után úgy látszik, hogy bevált a tippje.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka az olimpiai bajnoki cím felé

Hosszú Katinka 400 méteres vegyes úszásban világrekorddal ért célba. 100 méteres háton 50 méternél hatodikként fordult ezután Kathleen Bakerrel vívott nagy csatát, és végül ebben a számban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Az Iron Lady 200 méteres vegyes úszásban, kedvenc távján is hozta a kötelezőt és olimpiai bajnoki címet szerzett.

Kenderesi Tamás

Kenderesi Tamás Michael Phelps világklasszis úszóval

Kenderesi Tamás 200 méteres pillangón az előfutamban és az elődöntőben is legyőzte az amerikai világklasszist és a minden idők legtöbb olimpiai érmét szerző Michael Phelps-et. A 19 éves úszó a fináléban végül harmadik lett.