Makó Sport

Intenzív munka folyik a tánckurzuson

A VargaBalett Táncműhely idén ismét megrendezte az Intenzív Tánckurzust a Kálvin Téri Református Általános Iskolában. A mintegy 94 résztvevő a héten napi négy kurzuson ismerkedhet meg a tánc alapjaival.

Albert Barbara – Makó

A jelentkezők különféle táncstílusokat és tánctechnikákat sajátíthatnak el. A négy korcsoportnak Czár Gergely és Horváth M. Gergő a Szegedi Kortárs Balett, László Lívia, Nemes Roland és Varga József, a Szegedi Nemzeti Színház táncművészei oktatnak kortárs táncot, klasszikus balettot, gimnasztikát és nyújtást.

DSC01127

– Figyelembe vettük az életkori sajátosságokat, ezért gyermek, serdülő, junior és ifjúsági csoportot alakítottunk. A 94 jelentkező napi 4 kurzuson vehet részt. Másfél óránként cserélik a helyszínt, négy teremben zajlanak az órák. Én klasszikus balettot tanítok a fiataloknak – árulta el Varga József, a VargaBalett Táncműhely elnöke és egyik oktatója.

Nemcsak Makóról és környékéről, hanem a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolából s a Magyar Táncművészeti Főiskoláról is érkeztek érdeklődő növendékek.

DSC01124

– Ez az első alkalom, hogy jelentkeztem a tánckurzusra, de régebben balettoztam. Az internetről értesültem róla. Nagyon hiányzott a tánc, a klasszikus és a kortárs balettot is szeretem. Bármikor szívesen részt veszek, hiszen fontosnak tartom a mozgást. A húgom hihetetlenül élvezte a színjátszó tábort – mondta Németh Kira, aki zeneszerző és szolfézs szakon tanul Budapesten.

A fiatalok pénteken délután 4 órától mutatják be a héten tanult produkciókat.

– Nagyon örülünk, hogy jelen lehetünk az órákon, mert rendkívül tetszenek az itt tanultak. Ezenkívül jól érezzünk magunkat és reméljük, hogy jövőre is részesei lehetünk a kurzusnak – avatott be Kondrát Mirjam, Kerekes-Papdi Rebeka és Weszely Mária Sarolta.

DSC01149

– Már 6 éve balettozom, nagyon szeretek táncolni, imádom a zenét. Minden évben részt veszek a kurzuson, sőt a színjátszó táborban is voltam. Úgy érzem, hogy ragyogok, ha táncolok – mesélte Hegedűs Vivien.

navigate_before
navigate_next