Makó Sport

A focisták és a kézisek is játszanak a héten

A Makó FC szerdán az UTC 1913 Labdarúgó Kft. ellen játszik a Magyar Kupa második fordulójában. A Makói KC női kézilabda csapata Várvölgyön folytatja a felkészülést a következő idényre.

Albert Barbara – Makó

A makói focicsapat a Foliaplast-Bordány SK elleni 2-0-ás sikert követően ismét bizonyíthat a kupában. A hazaiak a 2015/2016-os bajnoki szezonban a 8. helyen végeztek, míg a szegediek 11. lettek a tabellán. Legutóbb május végén csapott össze a két csapat s az UTC 1913 Labdarúgó Kft. 1-0-ás győzelmet aratott idegenben. A vendégek tavaly már a kupa első mérkőzésén vereséget szenvedtek Kiskundorozsmán. A Makó FC a harmadik fordulóig menetelt, az Algyő SK otthonában 2-2-es döntetlent követően büntetőkkel esett ki. Ha nyernek a szegediek ellen, akkor augusztus 17-én léphetnek ismét pályára.

DSC00814

A Makói KC felkészülésének következő állomása a Balaton-felvidék. A kézilabda bajnokság szeptember 17-én kezdődik.

kézi

– Ezen a héten úszóedzések voltak, illetve beiktattunk egy kis reggeli futást. A felmérések mellett az Almási iskola tornatermében tartunk néhány tréninget. Pénteken edzőmeccset játszunk a Hévíz ellen Tapolcán, szombaton Zalaszentgrót ellen lépünk pályára, vasárnap pedig Nemesvámossal mérkőzünk meg. A találkozók mellett természetesen edzéseket is tartunk – árulta el Nagy János Miklós, a makói női kézilabda csapat vezetőedzője.