Belföld

Először ülésezett a Lázár János vezette stratégiai kabinet

Harmincegy napirendi pont tárgyalásával kezdte meg ma munkáját a kormány közelmúltban létrehozott stratégiai kabinetje. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

MH-MTI

A Lázár János vezette testület első ülésén előterjesztőként részt vettek a tárgyalt területekért felelős tárcavezetők, így jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Pintér Sándor belügy- és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A stratégiai kabinetben állandó tag Trócsányi László, az igazságügyi tárca vezetője és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, míg Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke állandó meghívott.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején jelentette be, hogy Orbán Viktor döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdaságiba és egy stratégiaiba tagozódik, amelyek döntéshozó és -előkészítő szervek.
A Miniszterelnökség vezetője a stratégiai kabinetet, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a gazdasági kabinetet irányítja.

Az ülés napirendjéről nem érkezett információ.