Hírek Makó

Alapozzák a Návay-szoborcsoportot

Befejeződtek a bontási munkálatok és elkezdték a szoborcsoport talapzatának betonozását. A talapzat elkészítése várhatóan szeptemberre kész lesz, az alkotás átadásra októberbe kerülhet sor.

Gajáta Fanni – Makó

A keddi napon megkezdődött a Návay-szoborcsoport talapzatának elkészítése. Ma a talapzat oszloptartóit öntötték ki zsalus betonnal. A munkálatok várhatóan szeptemberre befejeződnek, majd a mészkővel való burkolás és a mészkő posztamens elhelyezése következhet. Október 20-ára már felkerülhet az újraöntött Návay-szobor és a rekonstruált mellékalakzatok.

DSC_8547

– Az alap körülbelül 60 köbméter betonból készül és 100-120 négyzetméter mészkőburkolás kerül fel rá. Emellett új díszkivilágítást kap a szoborcsoport, illetve új térkövet is kap, amellyel a járdához fog kapcsolódni – tudtuk meg Zsámboki Zsolttól, Polgármesteri Hivatali Műszaki Csoportjának a vezetőjétől. – A munkaterület környéke teljes rekonstrukciója megtörténik és a zöld park az eredeti állapotára helyre lesz állítva.

DSC_8545

Návay Lajos pontos mását a makói Kiss Jenő és Győrfy Lajos készíti. A szobrászművészek jelenleg az öntési munkálatok előkészítésével foglalatoskodnak.