Makó Színes

Timi nemzetközi első trombitálásban

Juhász Tímea Melinda, a Szikszai György Református Általános Iskola tanulója tavaly aranyérmet szerzett, idén pedig első helyezett lett a Nemzetközi Rézfúvós Versenyen. A zenén kívül a matematikában egyaránt szép eredményeket ér el.

Albert Barbara – Makó

Juhász Tímea Melinda először két évet furulyázott, három éve pedig trombitázik.

– Igazából az egyik tanárom ajánlotta ezt a hangszert és végül nagyon megtetszett. A Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Zenekarában játszom – árulta el a 7. osztályos lány.

Juhász-Tímea-e1465291311757

A makói diák Mórahalmon és Szentesen is részt vett kortárstalálkozókon, sőt már számos helyen fellépett zenekarával. A legnagyobb siker számára, hogy a szerbiai Nemzetközi Rézfúvós Versenyen kétszer első lehetett.

Timi

– Köszönet a felkészítésért Papp Miklós tanáromnak. Általában klasszikus vagy jazz darabokat játszok. A zenekarral legtöbbször indulókat szólaltatunk meg, de már pop zene is elhangzott. Az egyik kedvenc művem az Easy Pop Suite. Szép emlékek fűznek a Herbert Kamprath: Aus “Fünf Episoden für Jazztrompete und Klavier” és a J. A. Hasse: Bourrée című darabokhoz, melyekkel a nemzetközi versenyen a kategóriámban a legmagasabb pontszámot kaptam – mesélte a fiatal trombitás.

12342875_964771533594953_8392587547352715560_n

Térségi matematika verseny Pitvaroson

Tímea elmondta, hogy a zene mellett a matematika a kedvenc tantárgya. Sok versenyen vesz részt és jól teljesíti ezen a téren is a kihívásokat.

– A kistérségi matematika versenyen tavaly 1., idén pedig 3. helyezett lettem. A Kalmár László Matematika Versenyen 5. helyen végeztem. Ezenkívül minden évben indulok a Zrínyi Ilona Matematika Versenyen – tette hozzá.

A fiatal zenész tanári pályán képzeli el a jövőjét.

DSC_0349-e1465290803433

A Szikszai György Református Általános Iskolából még három másik diák is részt vett a IV. Nemzetközi Rézfúvós Versenyen. Erdei Csaba aranyéremmel, míg Juhász Anikó és Juhász Márk Mihály első helyezéssel büszkélkedhetnek.