Hírek Térség

Teljesen megújult a nagylaki művelődési ház

1968-ban épült a nagylaki művelődési ház, amely nemrégiben újult meg. A korábbi törekvések, miszerint az épület minél olcsóbban fenntartható legyen megvalósulni látszódnak.

Gajáta Fanni – Nagylak

Teljes felújításon esett át a mintegy 48 éves nagylaki művelődési ház. Az 50 millió forint pályázati pénzből nem csak új tetőszerkezetet kapott az épület, hanem a belső helyiségek is korszerűsítették: a színházterem parkettája csillog-villog, új függönyt, illetve teljesen új fénytechnikát is kapott művelődési ház. Az új függönyt saját forrásból szerezték be.

DSC_0314

– Azt mondhatom, hogy ezt a házat gyakorlatilag kiforgattuk a sarkából – fogalmazott Gyarmati András polgármester. Véleménye szerint, a kivitelezők csodát műveltek az épülettel. – Az új fénytechnika segítségével sokkal kevesebbet fogyasztunk, mint korábban. Ez annak tudható be, hogy modern, korszerű lámpák kerültek fel, amelynek nagyobb fényereje is van.

Az olcsóbb fenntarthatóság nem csak a kevesebb áramfogyasztással érték el, hanem egy korábbi pályázatnak és beruházásnak köszönhetik: új nyílászárói lettek az épületnek, illetve szalmatüzelésű bálás kazánt is építettek.

DSC_0302

A falunapok alkalmával már megcsodálhatták a helyiek a művelődési házat, azonban a hivatalos átadóra még várni kell: augusztus 19-én, Lázár János, a térség országgyűlési minisztere fogja átadni az épületet.