Belföld Makó Térség

Kvótareferendum – Ma kezdik az értesítők kézbesítését

Ma, hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi népszavazásról szóló értesítőt.

MH – Makói Járás

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az országos népszavazás kitűzéséről és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítők nyomtatása az augusztus 5-i névjegyzéki állapotnak megfelelően pénteken kezdődött meg, ezek kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

A 8 millió választópolgár értesítője legkésőbb augusztus 15-éig postára kerül. Ha valaki nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki új értesítőt állít ki. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelművé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-ai népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

A makói szavazókörökről itt lehet olvasni, a helyi választási iroda közleménye itt olvasható, a mozgóurna igénylésről, az átjelentkezésről és minden egyébről pedig itt lehet megtudni mindent.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.