Hírek Makó Sport

Ilyen lesz a Hagymatikum a bővítés után

A 25×33 méteres medence egy, a jelenlegit utánzó, de kisebb épületbe került, a családi élményzónában pedig nyitott medence, csúszda és vízi mászófal és ételudvar is lesz a Hagymatikumban, annak 2,5 milliárdos bővítését követően.

Korom András – Makó

A fedett sportmedence a mostani úszómedence szomszédságában lesz. A beruházás során elkészül: családi és élmény zóna – csúszda, vízi mászófal, hullámmedence, nagyobb vízfelület, kiúszós élménymedence, ételudvar, amely a fürdő- és nem fürdővendégek számára is elérhető lesz, fedett uszoda – 33 m × 25 m-es medence, amely alkalmas sportrendezvények megtartására, lelátót és t 1  termál–és 1  hidegvizes kutat is építenek a Hagymatikum 2,5 milliárdos, leghamarabb jövő tavasszal kezdődő bővítése során.

Makó, Makovecz Fürdõ, azaz a Hagymatikum. Fotó: Korom András

A fürdőt a másfél éves munkálatok során – mely költségeit teljes egészében a kormány állja, a Makovecz-program részeként – a Hagymatikumot csak szakaszokban zárják majd le.

fürdőbővítés

A bővítés: azaz mi hová kerül.

A fürdőfejlesztéssel kapcsolatban a város ősszel indít konzultációt. Az önkormányzat ügyrendi és pénzügyi bizottsága augusztus 4-i ülésén már hozott egy köztes döntést a közbeszerzési eljárással kapcsolatban. E szerint a bővítés terveit a közbeszerzési pályázaton induló 4 cég közül a Makona Kft. (Makovecz Imre egykori cége) nyerte el. A bírálóbizottság döntéséről, indokairól, s az ajánlattételekről itt lehet bővebben olvasni.