Galéria Színes Térség

Még a polgármester autóját is elhúzták

Erős emberek versenyével és mesés színdarabbal folytatódott a nagylaki falunap szombat délután. A tavalyi 2000 darab palacsintasütést is megismételték.

Gajáta Fanni – Nagylak

A szombat délutáni nagylaki falunapi program is érdekesen folyatódott. Felléptek a mórahalmi ugrálóköteles lányok, Takács Nikolas énekes, a Grácia hegedűtrió, Sihell Ferry és Henna duója. A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a Mesekocsi Színház a Három kismalac és a vicces Farkas előadásával készültek a nagylaki csemetéknek. Az örökmozgó kicsik ugráló váron játszhattak. Emellett palacsintát, popcornt és vattacukrot is fogyaszthattak – díjmentesen.

DSC_8335

A délután egyik legjobban várt programja az Erős Emberek versenye volt. Idén négy csapat vett részt a megmérettetésen: Nagylakról két, illetve Csanádpalotáról és Magyarcsanádról egy-egy csapat jelentkezett. A legerősebbek különleges díjat kaptak: anyacsavarokból készült szobrokat, amelyek erős ember versenyszámokat ábrázoltak.

– Öt versenyszámban mérték össze az erejüket a fiúk. Volt rúdtartás, amelyet kitartásos módszerrel kellett tartani. Találkozhattunk egy 22 kilós vassal is, amelyet fej fölé kellett emelni a földről. Egy 115 kilós traktorgumit kellett átforgatniuk a résztvevőknek. Egy új számmal is előrukkoltunk, a koffercipeléssel. Ez tömör vasból készült. Az utolsó feladat igazi kavalkád volt: a résztvevőknek a polgármester autóját kellett elhúzniuk – foglalta össze Locskai Zoltán alpolgármester.

Hodop Gábor.
Hodop Gábor.

A Nagylak I. számú csapatát Oszlánczi István, Rácz András és Hodop Gábor alkotta. Gábor már harmadik alkalommal vett részt a versenyen.

– Az eddigi években is részt vettem, úgy gondoltam, most sem hagyom ki, erősítem a Nagylak csapatát – mondta Gábor. – Egy kicsit fárasztóak a feladatok a végére.

Az esti programok sem maradhattak el: volt hastánc bemutató, fellépett Lórán Barbarás humorista. Fáklyás átvonulással, tűzijátékkal és utcabállal zárták az idei falunapokat Nagylakon.

navigate_before
navigate_next