Makó Sport

40 csapat versenyzett a Hagymatikum sportnapján

Második alkalommal rendezték meg ma a Családi – és Sportnapot a Hagymatikumban. Négy sportágban mintegy 40 csapat versenyzett.

Albert Barbara – Makó

A sport szerelmesei a klasszikus strandsportágak: strand/homok grundfoci, strandröplabda, streetball, illetve lábtengó közül választhattak.

– Évek óta hagyomány, hogy különböző strandsportágakban szervezünk versenyeket. Nagyon népszerűek közel 40 csapat nevezett. Legutóbb az EB, most pedig az olimpia jegyében zajlik a megmérettetés. Hihetetlenül jó a hangulat, hiszen már két aranyérmet szereztünk – mondta a sporteseményről Kovács Gábor főszervező.

DSC01017

A rutinos lábtengósok

A családok a nap folyamán szárazföldi és vízi váltóversenyeken, illetve kvízjátékokon vehetnek részt. A gyerekeknek is adódik lehetőség a mozgásra, hiszen kapura rúgó és célba dobó megmérettetésen küzdhetnek meg egymással.

navigate_before
navigate_next

– Apátfalváról jöttem a csapatommal. Szeretnénk megnyerni a versenyt, ezért neveztünk. Hobbiként űzöm a labdarúgást, baráti társasággal focizom. Mesélték, hogy jól érezték magukat a múltkori sportnapon, ezért jelentkeztem, hiszen kedvet kaptam hozzá – árulta el Dobó Mátyás, az egyik grundfocista.

DSC01023

A gyerekek is imádják a grundfocit

Az első három helyezett érmet és oklevelet kap, a legjobbak pedig majd különféle fürdőbelépőkkel gazdagodnak.

– Ez az első alkalom, hogy regisztráltam. Rendszeresen kosárlabdázom a Makó Jam színeiben. Úgy vélem, hogy a játék a lényeg és nem a győzelem – számolt be Mágori Balázs kosárlabdázó.

DSC01091

Fő a vaddisznó pörkölt

Szőcs Anett, a főzőverseny szervezője elmondta, hogy bármilyen étellel nevezhettek a megmérettetésre. A fürdőfesztiválra tervezték az eseményt, de a rossz idő miatt elmaradt és ma pótolták be. Három csapat mérhette össze gasztronómiai készségeit. A nyeremények közt belépő, szakácskönyv, illetve pezsgő szerepel.

– Vaddisznó pörköltet készítünk, remélem, hogy ízletes lesz. Minden évben indulunk főzőversenyeken és általában 2. vagy 3. helyezést érünk el. A lényeg a részvétel és a jó hangulat. A csapatunk öt főből áll én, valamint Marci barátom vagyunk a főszakácsok – avatott be Restás József.