Makó

Színdarabokat mutattak be a táborozók

Negyedik alkalommal rendezték meg a héten a Kocsis György Színjátszó Tábort a Kálvin Téri Református Általános Iskolában. A mintegy 55 résztvevő az elsajátított darabokat ma délután adta elő a Hagymaházban, melyeket nagy érdeklődéssel fogadtak a nézők.

Albert Barbara – Makó

A VargaBalett Táncműhely idén is megszervezte az öt napos tábort. Négy művész: Papp Gabriella, Szilágyi Annamária és Tege Antal színművészek, valamint Varga József táncművész foglalkozott a gyerekekkel. Az érdeklődők betekinthettek a színészet fortélyaiba, illetve elsajátíthatták a művészet alapjait. A tábort a résztvevők ma egy kb. 30 perces produkcióval zárták.

DSC00881

Sün Balázs

– Idén szerencsések vagyunk, mert rengetegen jelentkeztek a táborba. 8 éves kortól 16-17 éves korig vettek részt tanulók, három csoportot alakítottunk. Például beszédtechnikával, szituációs játékokkal és színpadi mozgással ismerkedhettek meg az érdeklődők. A színművészek nemcsak tanítottak, hanem meg is rendezték a darabokat. Az én feladatom a mozgással kapcsolatos részek koreografálása volt – számolt be Varga József, a VargaBalett Táncműhely elnöke és egyik oktatója.

A legfiatalabbak a Sün Balázst, a serdülők a Hamupipőke átiratát viccesebb, humorosabb változatban, a legidősebbek pedig a Rómeó és Júlia mai nyelvezet szerinti, rövidebb verzióját mutatták be a nézőknek.

DSC00938

Hamupipőke

– A második alkalom, hogy részt vettem ebben a táborban és hihetetlenül jól éreztem magam. Délelőtt főként a színdarabokat gyakoroltuk, délután pedig közös játékok voltak. Beszédtechnikával és kommunikációval is foglalkoztunk, illetve szóba került hogyan közvetítsük érzelmeinket a nézők felé. A Rómeó és Júliában szerepelek, ami kb. 20-30 perces, valamint lehet, hogy ráadásként előadjuk a Sün Balázst is. Tervezem, hogy jövőre szintén jelentkezem a táborba – mondta Kínyó Kata, az egyik fellépő.

– Rendkívül tetszettek a foglalkozások, mert a tanulás mellett jó buli volt. A Rómeó és Júliát és a Sün Balázst adom elő a csoportommal. Nagyon szívesen bármikor részt veszek ilyen jellegű táborban – árulta el Gazsy Ákos, az egyik színjátszó növendék.

DSC00997

Rómeó és Júlia

A tábor Kocsis György színművész édesanyjának a támogatásával valósult meg. A közönség nagyon élvezte a gyerekek produkcióit, melyeket vastapssal jutalmazott.

navigate_before
navigate_next