Hírek Térség

Parasztolimpiával és Kozmix koncerttel indított a falunap

Programokban gazdag három nap várja a falunapra látogatókat. Ma este Bangó Margit is fellép.

Forró Flóra – Pitvaros

– Délután két órától ötig véradás volt, sokan vettek részt rajta. Úgy gondoljuk ez nagyon fontos, hogy ne csak szórakoztató hanem egészségügyi programokat is biztosítsunk az embereknek, mert egyre nagyobb igény van erre  – árulta el Tószegi Csilla, a program egyik szervezője.

A nyitónapon parasztolimpiára, valamint az esti a Kozmix koncertre is várták az érdeklődőket.

– Őszintén szólva úgy gondoltuk, hogy kellene olyan program is a falu lakosságának, amin ők vehetnének részt. Régebbről más települések plakátján is láttam már parasztolimpiát. Ezért döntöttünk úgy két éve, hogy kipróbáljuk. Nagyon sok embernek tetszett az ötlet eddig volt gumicsizma hajítás, talicskatoló, zsíros kenyér evő, illetve sörivó verseny is. Két fős csapatokban lehetett nevezni, most négy ilyen csapat vállalta megmérettetést. A tét egy tálca sör  – tette hozzá Tószegi Csilla.

navigate_before
navigate_next

A falunapi programsorozat a ma délelőtt tíz órakor kezdődött a pörköltfőző versennyel folytatódott, amire nagyon sok csapat jelentkezett, s ahol sertéshúsból lehetett a jobbnál jobb pörkölteket alkotni. Este fél nyolctól majd a Cozombolis, kilenc órától Bangó Margit szórakoztatja majd a közönséget . De lesz más kulturális műsor is öt órától. Fellépnek a Betonpillangók, a helyi általános iskola tanulói, jönnek a Mezőhegyesi Majorette csoportok, a szegedi Délikert Napsugár Néptáncegyüttes, és a Békés megyei Dumaszínház előadása is szórakoztatja a nagyérdeműt. Pitvaros 200 éve címmel délután háromkor nyílik kiállítás a Szlovák Tájházban .

Vasárnap ünnepi programokkal várják a közönséget, tíz órától szentmise kezdődik a Nagyboldogasszony Plébánián, majd újraavatják az első világháborús emlékművet.

– Főleg a Kozmix koncert miatt jöttünk, de egy hecc miatt úgy alakult, hogy részt vettem a Parasztolimpián is, ahol végül második helyet értünk el. A partneremet most ismertem meg az együttműködés könnyen ment a feladatoknál. Kedvenc feladatom a sörivás volt dinnyére. Jövőre is szívesen részt vennék ezen a versenyen – árulta el a kiszombori Ézsiás Lilla.