Színes Térség

Zarándokutat is tervez az új földeáki plébános

Új lelkipásztor szolgál augusztus elseje óta Földeákon, Óföldeákon és Maroslelén. Olasz Attila többek között a hitoktatás és családlátogatások által, valamint zarándokutak szervezésével igyekszik majd bevonni a települések lakóit az egyházközség életébe.

Báthory Anikó – Földeák

Gyulán születtem, Füzesgyarmaton nőttem fel, majd 2014-ben szereztem teológus-lelkész diplomát az Egri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben – kezdte a bemutatkozást Olasz Attila, aki néhány napja foglalta el helyét a földeáki plébánián. – Papi jelmondatomat a 103. zsoltárból választottam: ,,Áldjad lelkem az Urat, és ne feledd, hogy veled mennyi jó tett!”. Ezzel a jelmondattal szeretnék figyelmeztetni Isten mindent felülmúló szeretetére, amelyet nap mint nap megtapasztalok.

A papi szolgálatot Rakamazon kezdte, mostanáig Berettyóújfaluban szolgált. Elmondta, Földeák, Óföldeák és Maroslele plébániai kormányzójaként szeretne mindenki számára elérhető lenni, vallástól és világnézettől függetlenül. Emellett minden erejével igyekszik az egyház tanítását megismertetni és a lelki életben való előrehaladást segíteni.

A 31 éves lelkipásztor tervei között szerepel, hogy minden olyan családot meglátogat, amelynek tagjai igényt tartanak rá. A három község híveivel elzarándokol a romániai Arad megyében fekvő Radnára, amelynek Mária-kegyhelye és ferences temploma híres búcsújáró hely. Ennek a hit megélésén túl az is célja, hogy erősítse a hívek közti egységet.

Olasz Attila atya első feladatának a hívek megismerését és a személyes kapcsolat kialakítását tartja, hisz a templom és a plébánia ajtaja mindenki számára nyitva áll. Bemutatkozó miséit augusztus 7-én tartja Földeák, Óföldeák és Maroslele katolikus templomaiban.