25  migráns érkezett a zöldhatáron át Magyarországra Romániából. A rendőrök őket és az embercsempészeket és azt is elkapták, de azt is, aki egy hamis rendszámú autóval akarta őket továbbszállítani.

MH-BMRFK

Battonya külterületén, a magyar-román határ mellett szolgálatot teljesítő határrendészek kedden hajnalban egy nagyobb létszámú csoportot fedeztek fel. A gyalog közlekedő emberek Románia irányából érkeztek Magyarországra és az ország belterülete felé haladtak. Az intézkedő rendőrök Battonya és Mezőhegyes között lévő mezőgazdasági területen 7 óra 35 perckor vonták ellenőrzés alá a 21 pakisztáni, 4 afgán, és 2 szír állampolgárt. A 27 férfinál nem volt olyan okmány, amellyel jogszerűen az ország területére léphettek volna, ezért előállították őket a battonyai Határrendészeti Kirendeltségre és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. A határrendészek a tegnap a visszafogadási egyezmény alapján 25 határsértőt átadtak a román határőrizeti szerveknek.

httpss://www.youtube.com/watch?v=nNysTyBI4fg

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának rendőrei a migránsok közül egy 25 és egy 26 éves pakisztáni férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók elfogtak egy román állampolgárt is, aki a gyanú szerint egy hamis rendszámú gépjárművel akarta továbbszállítani a határsértőket. A 22 éves férfi ellen embercsempészés bűntett, egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett és közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vétele mellett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest