Sport Színes Térség

Címvédésre készülhettek Nagylakon

Már biztos, hogy idén helyiek nyeri a nagylaki kispályás focitornát, ugyanis négy csapat jelentkezett a bajnokságra. Ahogy már tavaly is, ebben az évben is a Luczó csapat az egyik nagy esélyese a címre.

Gajáta Fanni – Nagylak

16. éve rendezik meg a nagylaki falunapokat és a 0. napon mindig kispályás labdarúgó tornát rendeznek. Idén román és magyarcsanádi csapatokat is vártak a helyiek mellett, de ők a kezdésre nem értek oda. Azonban a hangulat ugyanolyan remek volt.

DSC_8142

– A labdarúgásnak nagy hagyománya van Nagylakon, ezért is hívjuk össze a fiúkat – fogalmazott Locskai Zoltán alpolgármester. Idén a Nagylaki Ifjak, a Nagylak FC, a Nagylaki Öregfiúk és a Luczó FC vett részt. – Az utóbbiak érdekessége, hogy ők egy családi csapat. Már tavaly is részt vettek a tornán.

navigate_before
navigate_next

– Édesapám tiszteletére alakultunk meg, ugyanis ő is egykoron labdarúgó volt – vette át a szót Luczó János, a csapat egyik tagja. Testvérével együtt Nagylakon nőttek fel, illetve János a helyi és csanádpalotai klubban is játszott. A csapatot Luczó László és fiai, László és Levente, János és iker fiai, Dániel és Dominik alkotják. – A mai napra néhány barátunkat is elhívtuk, ugyanis péntek révén van, aki még most is dolgozik.

DSC_8150

A Luczó FC tavaly már elhódította a kupát és idén is nagy esélyük van erre, azonban János kiemelte, a nagylaki ifik is nagyon erősek.